Batedeira viert dit jaar 25 jarig bestaan!

Batedeira bestaat dit jaar 25 jaar. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd met diverse evenementen!

In april 1994 werd Batedeira opgericht door vier enthousiaste muziekliefhebbers, die de samba tijdens carnaval hadden gehoord en dit zelf wilden gaan spelen. Onder de hoede van de Vughtse carnavals- en gezelligheidsvereniging “Odarodle” startte Batedeira destijds met een groep van circa 20 leden vol gedrevenheid en groeide de band in korte tijd uit tot een bekende Braziliaanse percussiegroep. Op 4 maart 1998 ging de groep zelfstandig als band verder.

25 jaar later geniet Batedeira nog steeds volop bekendheid. Sinds 1994 heeft Batedeira maar liefst 600 optredens uitgevoerd in binnen- en buitenland. Tot de hoogtepunten behoren onder meer de optredens tijdens het Notting Hill festival in Londen, het internationale sambafestival in Coburg, Sail Amsterdam, BorgerRio Antwerpen en Rosenmontag in Duitsland.

Het jubileum wordt dit jaar uitgebreid gevierd met diverse evenementen. Zo wordt er een reünie georganiseerd en nemen de meer dan 25 muzikanten deel aan Københavns Karneval in Denemarken. Ook organiseert Batedeira in september een jubileum samba festival. Bovendien wordt er een nieuwe outfit gepresenteerd voor de band en zal er op social media uitgebreid worden teruggeblikt op 25 jaar Batedeira.